Conversa que ens duu a fernos la pregunta: la floridura té alguna utilitat en les nostres vides?
- Rosa: A mi em faria bastant fàstic menjar-me un tomàquet així.
- Alba: Doncs recordo que quan anàvem a primària la mestra durant l'explicació dels fongs, per explicar-nos les floridures ens va posar un vídeo del Club Super3 on s'explicava molt bé tot. En aquest recordo que deia que hi ha formatges que ens mengem que tenen floridures i antibiòtics que contenen penicil·lina.
- Ester: Si, a mi també van explicar-me que hi ha antibiòtics que estan formats per penicil·lina i que aquesta està formada per floridures, els metges ho recepten quan es té infeccions, ja que mata els bacteris crec.
- Maria: El formatge que dius Alba és el formatge blau?
- Alba: Sí, crec que sí!
Els bacteris són arreu i, igual que en el cas dels fongs, en alguns casos ens són molt beneficiosos, però en d’altres ens poden produir grans perjudicis. Un exemple de cada cas són la gran quantitat de malalties que ens poden causar determinats tipus de bacteris que ens poden produir en el casos més greus la mort. Per contra molts bacteris són utilitzats en la indústria farmacèutica per l’elaboració de determinats medicaments que ens ajuden a lluitar contra altres malalties.
En el cas de l’alimentació també podem veure com en alguns casos els bacteris ens són molt beneficiosos i en d’altres perjudicials. Entre els primer casos trobem que per l’elaboració d’alguns aliments, com els iogurts, s’utilitzen determinats tipus de bacteris.
També cal destacar que alguns bacteris viuen de forma natural en el nostre tub digestiu i que en conjunt formen el que anomenem flora bacteriana. Els bacteris de la flora bacteriana ajuden al nostre organisme en el procés de digestió dels aliments i, per tant, ens són altament beneficiosos. En contra d’altres bacteris, en desenvolupar-se damunt dels aliments, els fan malbé mitjançant un procés anomenat putrefacció. En aquest procés el bacteris degraden les proteïnes produint una forta pudor que ens indica del mal estat de l’aliment. És el cas de la carn, quan no hi apliquem cap mètode de conservació. Altres bacteris són responsables d’altres processos en què els aliments es fan malbé, com és el cas del vi que es fa agre.
A continuació, us deixem un vídeo anecdòtic que vam veure a les notícies sobre una empresa que fa hamburgueses de floridures. Us atreviu a provar-les?
(Video d'una empresa que fa hamburgueses de floridures)
No hay comentarios:
Publicar un comentario