Alba: Jo crec que ha sortit perquè el teniem fora de la nevera.
Ester: Pot ser si! L'hem tingut a l'aire lliure i això ha fet que vinguin els fongs a menjar-se el tomàquet.
Rosa: També pot ser per la temperatura i el temps que ha estat fora de la nevera.
Aspectes que afavoreixen la aparició de la floridura
Durant el procés d'obsevació de la floridura en un tomàquet, hem pogut veure quins són els aspectes que més afavoreixen a l'aparició de la floridura.
Pel que fa a la temperatura que es produeixen els fongs oscila entre els 2º i els 30º, però la temperatura més favorable perqué aparegui és entre 20º i 30º. Com més baixa és la temperatura més lent és el procés d'aparició, a més del 0º en avall, no és generen fongs, és per això que el menjar del congelador no es floreix.
Un element bàsic és l'oxigen, ja que sense ell cap ésser viu podria viure.
Una altra condició que també influeix és la humitat, trobem humitat en un espai obert o en un lloc tancat, inclús dins d'un recipient. Quan més fosc i humit es l'ambient les floridures es produeixen més ràpid.
Els nutrients, els éssers vius necessiten alimentar-se, en aquest cas la font que proporciona nutrients als fongs és el tomàquet.
Un altre factor condicionant és el temps, en funció de les condicions, es necessitarà més o menys temps por produir les floridures.
Cal tenir en compte que totes aquestes condicions no van per separat, sinó que totes van lligades i es relacionen entre elles per tal de que es produeixin els fongs.
No hay comentarios:
Publicar un comentario